7 september, 2018

Microsoft flyttar till Urban Escape

Stockholms mest vibrerande citykvarter välkomnar ännu en hyresgäst: Microsoft.

I september 2019 flyttar ett av världens mest framgångsrika techbolag, Microsoft, in i Urban Escape. De nya kontorslokalerna på 3 000 kvadratmeter rymmer företagets samtliga 600 medarbetare.

Microsofts nya kontor blir i den nybyggda fastigheten vid Regeringsgatan/Hamngatan mitt i city, nära ett växande utbud av restauranger, hotell, butiker, caféer, barer och mötesplatser. Grannar blir välkända företag som Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

Idén med Urban Escape är att skapa ett stadsrum där människorna vill arbeta, utvecklas och umgås. Och där hyresgäster också är med och skapar samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektet gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra ”öppna visningar” på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.

Bild: Niklas Haglund (Urban Escape), Joacim Damgard (Microsoft) och Mats Hederos (AMF Fastigheter)
Fotograf: Mats Högberg

 

Vill du veta mer om Urban Escape?

MARTA JARZABEK HULTHÉN

Presskontakt + 46 70 585 05 88