7 augusti, 2018

WeWork, välkomna till Urban Escape!

Nu är det klart: coworking-jätten WeWork öppnar kontorshotell i Urban Escape. Lokalerna kommer ha plats för över 1 000 medlemmar.

Amerikanska WeWork brukar beskrivas som Airbnb för kontorsyta. Bolaget är världens största inom coworking och ett av USA:s högst värderade startupföretag under 2017 enligt Business Insider.

När WeWork nu tar plats i Urban Escape är det i Trollhättan 29, fastigheten med adress Malmskillnadsgatan 32. Här kommer entreprenörer, startups och frilansare kunna utbyta idéer och erfarenheter med varandra, både på gemensamma kontorsytor och i enskilda kontor för större grupper. Givetvis med all närhet till Urban Escape-kvarterets centrala cityläge och stora utbud i form av möten, luncher, träningsmöjligheter, shopping och evenemang.

– WeWork är ett globalt företag med en stark lokal närvaro. Vårt Stockholmsteam ska utveckla kontorsplatser i världsklass genom en kombination av gedigen lokal kännedom och lärdomar från våra över 270 kontorsytor runt om i världen, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef, WeWork.

– Jag är mycket glad för att WeWork kommer till Stockholm och väljer Urban Escape. Det är ett kvitto på att Stockholm och vårt kvarter står sig väl i den internationella konkurrensen, säger Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter.

– Med WeWork sluter vi cirkeln och konstaterar att vi har Sveriges mest intressanta och dynamiska hyresgästmix, säger Niklas Haglund, projektchef, Urban Escape.

WeWorks första Sverigekontor öppnar vid Brunkebergstorg sommaren 2019. Läs mer om WeWork och medlemskapet på www.wework.com.

Vill du veta mer om Urban Escape?

MARTA JARZABEK HULTHÉN

Presskontakt + 46 70 585 05 88